Beroemdheden met Dyspraxie

Op deze pagina laat ik je enkele bekende gezichten zien van mensen die dyspraxie hebben. Om te laten weten dat je niet alleen bent en dat zelfs beroemde mensen te maken hebben met problemen. Helaas zijn er niet veel beroemde mensen die publiekelijk hebben aangekondigt dat ze dyspraxie hebben, het aantal beroemde mensen met dyslexie, is vele malen groter dit is waarschijnlijk ook omdat dit veel meer bekend is in de media.

Hier een aantal beroemde dyspraxionisten:

DANIEL RADCLIFFE

Daniel Radcliffe DyspraxiaBekend om de rol van de tovenaar, Harry Potter lijdt aan een milde vorm van dyspraxie en hij is waarschijnlijk de meest bekende persoon met dyspraxie van de moderne tijd. De meeste dyspraxielijders waren heel geschokt door het nieuws aangekondigd rond augustus 2008. Want niemand zag het tijdens  de Harry Potter-films of tijdens iets anders, dat doet me denken aan wat een spetterend acteur het is om het te verbergen. Laat ook weer zien hoe moeilijk het is om dyspraxie te ontdekken. Hij kondigde zijn dyspraxie aan net voor het maken van zijn debuut op Broadway in het toneelstuk, Equus, verder vertelde hij dat zijn dyspraxie  hem niet erg succesvol op school maakte, zodat zijn moeder  hem maar auditie liet doen voor een BBC-versie van David Copperfield en dat was een grote hit en al snel vond hij de rol voor Harry Potter en verdienende zichzelf een persoonlijk fortuin van £ 17 miljoen. Zelfs een vooraanstaande autoriteit op het  gebied van dyspraxie, de neuroloog dr. David jr. van de New York University Medical School was verrast dat Daniel dyspraxie had, maar zei dat hij duidelijk lijdt aan een milde vorm en het is een groot eerbetoon aan zijn acteer vaardigheden en hij zou een grote rol model voor andere dyspraxielijders kunnen worden. Maar zal hij? Rond te kijken op het net, hebben sommige media sites het erger gemaakt, met koppen als “Daniel Radcliff heeft hersenaandoening” en “Dyspraxie verklaart Harrys Potter z’n onhandigheid”. Sommige van die koppen zijn een beetje offensief, en ook een deel van de fans hebben nog steeds geen flauw idee wat dyspraxie is zoals ik heb gezien aan de opmerkingen van fans van Daniel die zeggen  “Word snel beter, Daniel!”, Dat maakt me aan het lachen. Dus het antwoord op de vraag of Daniel een goede rolmodel zou zijn, om eerlijk te zijn, weet ik niet. We zullen gewoon moeten afwachten ….

Links Daniel Radcliffe:
Schoenveters niet strikken
 

DAVID BAILEY

d_bailey1David Bailey is een Engels fotograaf met dyspraxie. Zijn vrouw, Catherine Bailey was een voormalige voorzitter van de Dyspraxia Foundation (UK). Volgens een interview, werd David op school dom gemaakt door z’n onhandigheid en zijn problemen met spelling en schrijven. Hij kreeg te horen van zijn docenten, dat hij alleen geschikt was voor het vegen van wegen. , maar hij heeft het toch gemaakt als een beroemde fotograaf die foto’s van bekende mensen maakt, zoals The Beatles, The Rolling Stones, Razorlight, Kaiser Chiefs, etc. Dit alles bewijst dat dyspraxie  niet een barrière voor succes hoeft te zijn. Dyspraxie loopt ook bij  Bailey in hun familie van de drie kinderen, zijn twee getroffen door de aandoening.

FLORENCE WELCH

Florence Welch DyspraxiaGeboren in Camberwell, Florence en het nichtje van de satiricus Craig Brown en kleindochter van de voormalige adjunct-hoofdredacteur van The Daily Telegraph  Colin Welch. Ze is de dochter van Evelyn Welch een professor in de Renaissance. Nick Welch haar vader was een reclameman en droeg bij aan het rock en roll element in de familie. Ze hoopt dat haar muziek een bijdrage levert aan de grote thema’s seks, dood, liefde, geweld en dat haar muziek een deel aan de geschiedenis zal bijdragen. Florence werd opgeleid bij Thomas London School en ging daarna na Alleyn’ School, in Zuid-Oost Londen, waar ze het goed academisch goed deed. Welch kwam vaak in de problemen op school voor geïmproviseerde zang. Ze is gediagnosticeerd met dyslexie en dyspraxie.Na haar snelle opkomst van roem, kreeg ze een  depressie aanval.  Florence studeerde aan Camberwell College of Arts, waar ze mee besloot te stoppen zodat ze  zich volledig op haar muziek kon concentreren. Welch’s fascinatie voor angst en onheil werd versterkt door de dood van haar grootouders binnen een paar jaar van elkaar. Op 10 jarige leeftijd zag ze de achteruitgang van haar grootvader. En en haar grootmoeder van moederskant, ook een kunsthistoricus, pleegde zelfmoord toen ze 14 was. Toen ze 13 was verhuisde ze met haar moeder naar de buurman en hun drie kinderen die ook tieners waren. We kunnen nu goed met elkaar omgaan, maar toen was het een nachtmerrie. Ik bleef vaak op mijn kamer en danste want in het rond. Over haar mode-stijl zei Welch het is een beetje een mix van de Lady of Shalott die Ophelia ontmoet ,gemengd met een enge gothic vleermuis dame. Maar in het echte leven ben ik een beetje gewoontjes

HANNAH MC DONNELL


HANNAH MC DONNELL DyspraxiaHannah Mc Donell is een jonge vrouw uit Ierland in 2007 studeerde ze af aan London Metropolitan University ze  heeft zowel dyslexie als dyspraxie maar het heeft haar niet verhindert haar eigen doelen te bereiken waaronder het winnen van de Rose of Tralee een belangrijke modecontest in Ierland. Ze wil aan iedereen laten zien dat ze hun doel kunnen bereiken hoe onconventioneel het pad ook is dat je neemt.

LOUIS BARNETT

LOUIS BARNETT DyspraxiaLouis Barnett is een van de meest succesvolle chocolatiers in Groot-Brittannië. Zijn heerlijke chocoladerepen worden  verkocht in negen landen en ze helpen ook om geld in te zamelen om bedreigde diersoorten te beschermen over de hele wereld. Hoe dan ook Louis zijn verhaal is geweldig. Hij begon zijn bedrijf, Chokolit Ltd, toen hij slechts 12 jaar oud was en heeft en  een bloeiende internationale onderneming in slechts zeven jaar tijd opgebouwd. Maar  zijn succes is nog meer inspirerend, want Louis heeft dyspraxie en dyslexie.Louis werd gepest en worstelde jaren op school. Toen hij 11 jaar was besloten zijn ouders om  thuis onderwijs voor hem te zoeken, en ze vonden een leraar die gespecialiseerd was in het werken met kinderen met een handicap als de zijne . Louis was op die manier in staat om zijn passie te volgen en zijn talenten te ontdekken, in plaats van voortdurend er op te hameren wat hij niet kon. Voor iedereen met een leer aandoening, is het essentieel om uit te vinden de manier hoe je leert en niet te vergeten dat in het onderwijs  optieszijn , ‘Louis zei: “Veel mensen met leer probleem komen naar me toe en zeggen ‘ik ben zo bezorgd over mijn schoolwerk en ik maak me zorgen over de universiteit en  over mijn carrière.”

Ontdek hoe je leert en gebruik het in je voordeel. Ja, er zijn momenten in het leven van iemand met dyspraxie waar eenvoudige dingen moeilijk zijn. Je moet niet uit het oog verliezen dat je in sommige dingen ook beter bent dan anderen. Nadat zijn ouders hem van de traditionele school afhaalden ,  begon Louis zijn interesses te ontdekken.  Twee van hen waren – 1. dieren en 2 eten. En 1 daarvan zou hij op een ongewone manier weer tegenkomen.

Al snel na het verlaten van  school, begon hij te werken in een vogel opvangcentrum voor valken, waar hij leerde hoe hij voor uilen en andere grote vogels moest zorgen en trainen, Rond dezelfde tijd leerde hij z’n weg in de keuken, koken met z’n moeder en het verzinnen van eigen recepten. Hij ontdekte hij dat hij had een talent voor beide had.

Zijn leven verandere toen zijn  tante hem vroeg hem om een ​​chocolade taart voor haar 50e verjaardag te bakken. De volgende dag ging hij naar een winkel in de buurt van het vogelopvang centrum,en vond een boek over Belgische chocolade. Hij gebruikte een recept om zijn tante’s taart te maken, en het was een succes. Al snel,vroegen andere vrienden en familie om ook voor hen te bakken, en toen kwam orders van de lokale bakkerijen en de restaurants.

Op 12 jarige leeftijd richtte hij de firma Chokolit op , in eerste instantie waren de activiteiten vanuit de garage van zijn ouders. Louis, die zegt dat zijn dyspraxie hem een ​​unieke kijk heeft gegeven  om problemen op te lossen en aan te pakken, hij kwam met het unieke idee om de verpakking van zijn snoep eetbaar te maken.

“Ik was goed in het bedenken van nieuwe ideeën die niemand ooit had gehad., zei hij.
Die innovatie werd opgemerkt door de Britse supermarktketen Waitrose, die begon met het kopen van een voorraad chocolade snoepgoed toen Louis net 13 was. Binnen twee jaar,  opende Louis een fabriek in zijn woonplaats en  leverde hij  luxe bonbons aan een aantal Britse retailers. Hij werd ook de jongste persoon die de opleiding voltooid en werd geaccrediteerd als chocolatier in de prestigieuze Callebaut Chocolate Academy.

Terwijl hij verder ging met zijn culinaire opleiding, leerde hij dat palmolie, 1 van de belangrijkste ingrediënt is in veel voedingsmiddelen, waaronder chocoladerepen, Dit ingrediënt brengt het regenwoud en de dieren en hun leefomgeving in gevaar. Door het oogsten van deze olie worden grote hoeveelheden regenwoud vernietigt, waaronder de leefomgeving van de oerang-oetang en vele andere dieren die op de lijst van bedreigde diersoorten staan.

Louis heeft daarom gezworen nooit palmolie te gebruiken in zijn bonbons, en hij is uitgegroeid tot een uitgesproken natuurbeschermer en activist die het gebruik van palmolie uit wil roeien. Hij heeft zelfs een  chocoladereep bedacht, genaamd “Bijt Terug” om mensen bewust te maken van het palmolieprobleem. Chokolit doneert een deel van elke verkoop aan natuurbeschermingsorganisaties. Heel  vaak, als iemand wordt gediagnosticeerd met dyspraxie, is het de tendens om zich te concentreren op  wat iemand niet kan zijn beperkingen,en de moeilijkheden die ze hebben bij deze aandoening. Maar Louis verhaal illustreert dat dyspraxie geen beperking hoeft te zijn. Mensen met dyspraxie kunnen verbazingwekkende dingen bereiken, tenzij ze niet altijd worden afgerekend op wat ze niet kunnen. Ze kunnen zeer succesvol zijn doordat ze niet conventioneel denken. Dyspraxie heeft Louis een unieke benadering van het leren en het oplossen van problemen gegeven. Zeker, er zijn dingen die hij kan niet zo goed als andere mensen kan . Maar hij blinkt uit in andere gebieden.

We hebben allemaal dat uit blinken in andere gebieden in ons. De kunst is om uit te vinden waarin.

Ik besefde al vroeg in mijn leven dat ik potentie had. Soms kom je er naar jaren pas achter wat het is, je moet gewoon experimenteren en alles uitproberen. Hoe onsuccesvol je ook was in in het verleden, er moet iets zijn waar je goed in bent en vertrouwen uit kan putten. Wanneer je eindelijk je passie vind , maakt het alles goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s